mandag 21. desember 2009

Mr.Bean



Jeg valgte å se på klippet av mr.Bean i kirka, og å se på mimikk, kroppsbevegelser, kroppskontakt og bruk av avstand og rom.

Handlingen i klippet går ut på at Mr.Bean er i en gudstjeneste, han er veldig trøtt, og blir enda trøttere av å høre på prekenen til presten. Han dupper av og sovner flere ganger. 

Når det gjelder mimikk, så er det helt tydelig at Mr.Bean kjeder seg.
 Han ser opp i taket, og han ruller med øynene.
kroppsholdningen hans blir slappere og slappere, og han synker ned på benken i sovestilling. han prøver å skjule at han er trøtt, for han vil jo ikke bli oppfattet som respektløs osv. men det endrer bare med at hele situasjonen blir veldig komisk. den ikke-verbale kommunikasjonen hans utrykker jo respektløshet, men det er en ikke-intendert mening, for det er så klart ikke meningen å sovne. 
     
det sitter en mann attmed Mr.Bean, og han har et tydelig kroppspråk, og en tydelig mimikk. han signaliserer avsky, og han er sjokkert over at det går an å oppføre seg slik i en kirke.men samtidig prøver han å overse den plagsomme Mr.Bean. han ser en annen vei, og syns nok det hele er ganske pinlig.

når mr.Bean sovner, så faller han mot mannen på siden, og legger seg så å si i fanget hans. her overgår han er nærgrense, og det oppstår en ubehagelig situasjon for den andre mannen. han viser dette ved at han lener seg å langt vekk han klarer, samtidig som ansiktsutrykket hans viser avsky.

i dette tilfelle er hans ikke-verbale kommunikasjon helt avgjørende for hvordan vi oppfatter situasjonen. han kunne vært trøtt, men likevel sittet stille og ikke gjøre noe oppsiktsvekkende med mimikken eller kroppsspråk. da hadde vi neppe oppfattet situasjonen på lik måte. og ikke mist ville det ikke vært like komisk. og det er jo det som er poenget med denne videoen, den skal være komisk. og det er den, fordi måten han oppfører seg på , hans ikke-verbale kommunikasjon er så overdreven og utenkelig i den situasjonen han er i, altså i en kirke, under en gudstjeneste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar